Laatste Nieuws

Laatste Nieuws                       foto's    

Zondag 15 maart2020


De KiBo is met ingang van maandagmorgen 16 maart tot 6 april gesloten.

Vanmiddag heeft het bestuur van de Kinderboerderij Schagen besloten om na de verscherpte maatregelen t.a.v. het corona virus de KiBo  gesloten te houden.
Het lijkt ons onmogelijk om, gezien de beperkte binnenruimte,  voldoende te kunnen waarborgen dat onze bezoekers en vrijwilligers voldoende afstand tot elkaar kunnen behouden. Veel van onze vrijwilligers en ook bezoekers (oma’s en opa’s) behoren ook tot de risicogroep.

Natuurlijk gaan onze vrijwilligers op dezelfde wijze door met het verzorgen en voeren van de dieren. Zij draaien dezelfde diensten als normaal, maar dan zonder publiek. Ze zullen alleen niet geholpen worden door onze jeugdvrijwilligers en stagiaires. Onze dieren kunnen er niets aan doen en het zal hun ook aan niets ontbreken.

Het is even niet anders, maar we zullen het met z’n allen moeten doen.

 

  Zondag 8 februari 2020

Vandaag is de KiBo gesloten. We hebben de laatste dagen de weersverwachtingen voor vandaag goed in de gaten gehouden en uiteindelijk besloten om gezien de stormwaarschuwingen de KiBo te sluiten. De dieren voor zover ze buiten liepen, zoals de varkens een veilig onderkomen te bieden. Alles stormvast te bevestigen en dan maar hopen dat we niet teveel schade oplopen. Aangezien rondom de stal een aantal grote bomen staan met hier en daar zwakke takken is het bij de verwachte storm niet veilig voor bezoekers en vrijwilligers. We gaan ervan uit dat we maandagmiddag vanaf 2 uur weer gewoon open zijn.

 

 

Donderdag 6 februari 2020

Het laatste Skudde schaapje Hetty bracht vandaag geheel zelfstandig Jetty ter wereld. Hulp was niet nodig.
Misschien is het jullie opgevallen, maar alle geitjes en lammetjes die onlangs geboren zijn, hebben een naam die begint met een J. Op deze wijze kunnen we van alle herkauwers op de KiBo direct zien in welk jaar ze geboren zijn.
J = 2020           I = 2019      H = 2018

Dinsdag 4 februari 2020

 

De veestapel is weer gegroeid. Nu zorgde ons Skuddeschaap Happy voor de uitbreiding. Enige tijd later dan verwacht kondigde de geboorte zich aan. Helaas ging dat deze keer niet zonder hulp. Jan is een zwaar lam en lag ook nog verkeerd. Nadat het lam in de juiste positie lag, kon Jan met een beetje hulp geboren worden. Na een half uur was moeder weer in de benen en stond het lam al te drinken. Op onderstaande foto is goed te zien dat Jan een stevig lam is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 21 januari 2020

Vandaag weer een paar geitjes geboren, deze keer 1 bokje en een geitje. Gerda begon gisteravond al wat onrustig te worden en rond 4 uur vannacht was het zo ver. De geitjes kwamen zonder hulp te wereld. De stal van de KiBo was daarom in het kader van het Q-koortsprotocol vandaag gesloten. Inmiddels is de stal weer uitgemest, zijn de naveltjes ontsmet en is er een warmtelamp opgehangen. De KiBo is morgen weer open, tenzij er vannacht nog meer lammeren geboren worden. Bij de Skudde schaapjes verwachten we op korte termijn nog lammetjes. Het is dus raadzaam om de website of de Facebookpagina in de gaten te houden.
 Vrijdag 17 januari 2020

Vandaag zijn de eerste lammetjes van het jaar op de KiBo geboren. Gea heeft vanmorgen rond 12 uur 2 geitjes op de wereld gezet. I.v.m. de geboorte van de geitjes is de KiBo gesloten (Q-koortsprotocol). Morgen zal de stal van de KiBo weer toegankelijk zijn, tenzij en nog meer lammetjes geboren worden. We verwachten de komende tijd nog meer geitjes, want Gerda is ook drachtig. En onze 2 Skuddeschaapjes zijn drachtig. Volgens het q-koortsprotocol zijn geen bezoekers toegestaan tijdens en direct na de geboorte. Eerst moet de stal weer schoon. Houd dus de site of de Facebookpagina van de KiBo de komende tijd in de gaten.