Laatste Nieuws

Zaterdag 13 oktober 2018

Vandaag is de KiBo gesloten !!!!!

De vrijwilligers van de KiBo hebben hun jaarlijkse uitje. Op deze wijze worden ze bedankt voor hun inzet voor de dieren en de bezoekers. De dieren zijn natuurlijk al gevoerd en krijgen bij terugkomst van de vrijwilligers nog wat lekkers.

 Zaterdag 15 september 2018

Steun de KiBo en koop 'online' loten voor de Grote Clubactie.

Vanaf vandaag is de verkoop van de loten van de Grote Clubactie gestart. Via onderstaande link kunt u online loten kopen.

https://clubactie.nl/actie/StichtingKinderboerderijSchagen
                        

 Alle hulp is van harte welkom! Met het geld kunnen we het erf, de hokken & hekken vervangen van de KIBO!

Wisten jullie dat de KIBO alweer bijna 10 jaar bestaat!?
 Op naar nog meer mooie jaren!

Maandag 14 augustus 2018

Vanmiddag heeft een van onze Kune Kune varkens zwemles gehad. Zij sprong rond 3 uur vanmiddag in de vijver. Stond daar ook rustig van de waterplanten te eten. Maar het was wel een klusje om haar er weer uit te halen. Met 3 man en een grote handdoek onder haar buik door lukte het om haar weer op de kant te zetten. Gelukkig was het water lekker op temperatuur. Dit was voor de helpers en het varken wel zo fijn. Iedereen die geholpen heeft om haar weer op de kant te zetten namens Tijger hartelijk bedankt.


Zondag 15 juli 2018
Vanmiddag is de KiBo helaas na 1 uur gesloten.
Door "ziek en zeer" en vakanties van vrijwilligers
hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers. Momenteel hebben we grote moeite om de KiBo volgens bovenstaande rooster open te houden. De vrijwilligers nemen vaak 1 of 2 dagdelen per week de taak op zich. D.w.z. 's morgens van 10 tot 12 uur of  's middags tussen 2 en 5 uur. De vrijwilligers voeren en verzorgen de dieren  of nemen het onderhoud van de KiBo op zo'n dagdeel voor hun rekening.
Geïnteresseerd ? Neem dan contact op met
Hans Kolb (06 800 92 723) of
Peter Groot (06 534 19 386)

Vrijdag 13 juli 2018
Weer jonge dieren op de KiBo. Er waren 2 weken geleden als jonge konijntjes geboren. Deze blijven dan eerst nog in het nest, maar de laatste dagen verschijnen ze steeds vaker in het hok.
Ook zijn er weer jonge gansjes. Deze keer heeft moeder Gans de eieren zelf uitgebroed. Ze hebben inmiddels hun eerste zwemles gehad.


Donderdag 12 juli 2018
In verband met de Dag van het dier is de KiBo gesloten. De vrijwilligers en een deel van onze dieren zijn op de markt van Schagen. Tijdens de Dag van het dier worden van 10 tot 3 uur verschillende geiten, schapen, paarden en pluimveerassen tentoongesteld. Ook worden er schapen geknipt en geschoren. Tot  ziens op de Markt

 

Woensdag 12 juli 2018
Vanmiddag is door de leerlingen van Molenduyn het gerestaureerde geitenhok weer in de weide geplaatst. Hiervoor is ook weer een mooi hardhouten vlonder gemaakt. Hierdoor liggen de dieren bij nattigheid in ieder geval droog.  
 
 
 


Woensdag 20 juni 2018
Vanmiddag is door leerlingen het nieuwe schuilhok voor de geiten geplaatst in de weide. Ze hebben een aantal weken samen met hun docent Jasper gewerkt aan het hok en het vlonder. Binnenkort kunnen de geiten van hun nieuwe verblijf genieten. Jongens hartelijk bedankt.
Donderdag  12 juni 2018
Vanavond een mooie cheque ontvangen van de Rabo Clubkas Campagne. Iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedankt. Weer een stukje hekwerk.
 

Donderdag  31 mei 2018
Vanavond heeft Peter Groot vz. en Renée Krabbenbos secr. namens de KiBo een mooie cheque van de Ronde Tafel in ontvangst genomen. Weer een stukje hekwerk.
Zondag  13 mei 2018
Artikel in het landelijke maandblad van de Stichting voor Zeldzame Huisdieren.


 
Woensdag  8 mei 2018

Vanaf 8 mei t/m 28 mei kan er gestemd worden voor de Rabobank Clubkas campagne !!!


Woensdag  8 mei 2018
Programma Schaapsscheerdersfeest KiBo bekend.

Op zaterdag 19 mei wordt op de KiBo in Schagen aan het Schoenmakerspad het schaapscheerdersfeest gehouden. Nu de warme dagen er weer aankomen willen de schaapjes graag van hun wollen trui af.
Het schaapscheren start op 13.00 uur met een uitleg waarom er wordt geschoren en om 13.30 uur start onze ervaren schaapscheerder Rene Dubbeld het scheren van de schapen.
De vachten die van de schapen afkomen worden direct verkocht. De hoogste bieder mag het vacht hebben. We beginnen de inzet voor iedere vacht op € 5,=.
Om deze dag nog feestelijker te maken kunnen kinderen vanaf 11.00 uur ook op één van de twee IJslander pony’s een ritje maken. Kosten voor een ritje is € 1,=.
Gedurende de dag die tot 15.00 uur duurt zullen er allerlei spelletjes op de KiBo gedaan worden.
Ook zijn de vrijwilligers aanwezig om vragen over de dieren te beantwoorden.
Donderdag  3 mei 2018

 Lekker de wei in. De hele familie Herdwick, 2 moeders en 3 lammeren.

Maandag  30 april 2018

Pas geboren. Vanmiddag zijn er weer 2 lammetjes geboren. Op de foto zie je nog een lammetje dat pas een paar minuten oud is. De andere is al 2 uur oud.

Zondag  29 april 2018

Afgelopen week zijn er weer 2 lammetjes geboren. Helaas gaf te moeder tekort melk voor beide lammetjes. Dus vanaf afgelopen dinsdag krijgt het kleinste lammetje de fles. Op de foto onze trouwe jeugdvrijwilliger Sven die het lam voedt.

Zondag 29 april 2018

2 weken geleden zijn er ook Vlaamse Reusjes geboren. De eerste tijd lagen ze verscholen in het nest. Nu kunnen we ze goed zien. We verwachten dat ze de komende dagen uit het nest komen en door het hok gaan rennen

Donderdag 19 april 2018

We werden vanmiddag blij verrast. Er werd door Aad Dobbe en Wijnand Breuker ons een cheque overhandigd. Bij de opening van de nieuwe vestiging van Omnyacc in Schagen werd gevraagd om i.p.v. bloemen of cadeaus een donatie te doen aan de KiBo. Deze donatie zal volgend jaar gebruikt worden om het laatste deel van het hekwerk bij de KiBo te vervangen.

Zondag 8 april 2018

Lekker voor het eerst met mama naar buiten

Woensdag 4 april 2018

Student MBO Clusius College zijn gestart met het verwijderen van het oude hek rondom de grote weide.

Zondag 1 april 2018

Het was gezellig druk op de KiBo op 1 april. Veel kinderen kwamen af op de prijsuitreiking van de paaskleurwedstrijd en natuurlijk op het paaseieren zoeken. Ze hadden geluk, want de Paashaas hielp mee.


Donderdag 29 maart 2018

De laatste kuikens zijn uitgekomen en ze zitten nu gezellig bij elkaar onder de warmtelamp.

 


Zondag 25 maart 2018

de eerste kuikens zijn uitgekomen


Maandag 12 maart 2018
2 Ryeland lammeren geboren
Woensdag 14 maart 2018

Bezoek van SZH (Stichting Zeldzame Huisdieren} gehad

Vandaag op bezoek bij erkend educatief levend erfgoed centrum Kibo Schagen. Ze hebben het goed voor elkaar! Veel mooie rassen te zien, erg knuffelbare en gezellige varkens en geiten, en een mooie huisvesting voor de veestapel. Met een geweldige inzet van vrijwilligers en goede boodschap naar jong en oud is deze locatie terecht ambassadeur.
 
   
www.szh.nl/noordholland