Laatste Nieuws

Laatste Nieuws                       foto's    

14 December
Helaas, maar jullie hielden er vast al rekening mee, maar de Kibo is i.v.m. de huidige Corona-regels weer gesloten voor bezoekers. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 januari. We hopen vanaf 20 januari de KiBo weer voor publiek tussen 14.00 en 16.00 te mogen openen. Houd Facebook, Instagram of onze site in de gaten, zodat u niet voor een gesloten hek staat.
5 oktoberJa, de KiBo doet ook weer mee. 

Wil je in deze moeilijke tijd de KiBo financieel steunen, stem dan op ons!!!!
Vanaf 5 oktober tot 25 oktober kunnen  de leden van de Rabobank Kop van Noord Holland hun stem(men) uitbrengen op de KiBo. We staan in de lijst als Stichting Kinderboerderij Schagen.

D.m.v. zoeken kun je ons heel gemakkelijk vinden.


Bedankt voor je stem en steun.
28 september

Ook in 2020 doet de KiBo mee aan de RABO Clubsupport.

Wat vorig jaar nog de Rabo Clubkas Campagne  heette, heet nu Rabo Clubsupport. Vorig jaar leverde de RABO clubkas Campagne ons een mooi bedrag op, n.l. € 680,86. 

Zeker dit jaar hopen we weer op een mooi resultaat, omdat door de coronacrisis de inkomsten van de melkbus, donaties en de club van 100 beduidend lager zijn dan het voorgaande jaar. We kunnen daardoor dit jaar geen extra investeringen doen qua onderhoud en inventaris. We hebben onze spaarrekening al aardig moeten aanspreken.

Tijdens de stemperiode van( 5 t/m 25 oktober)  brengen leden van de Rabobank hun stem uit op hun favoriete clubs/verenigingen/stichtingen. De KiBo staat in de lijst als Stichting Kinderboerderij Schagen. Elk lid mag vijf stemmen uitbrengen, waarbij maximaal twee per club. De leden ontvangen binnenkort hun stembiljet met meer informatie. De leden kunnen stemmen door in te loggen in de app of op onze website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.

 
Nog geen lid van de Rabo, meld je dan nog snel aan. 

Als je klant bent van de Rabobank, dan ben je nog geen lid. Daar moet je je voor aanmelden, dat kan eenvoudig en snel via www.rabobank.nl/particulieren/leden.
27 september
Kom je dit jaar ook weer naar de KiBo met Halloween.
17 september


Jittie


 Mag ik me even voorstellen, ik ben Jittie. Ik ben op 20 maart geboren in Barsingerhorn. Dat was op het bedrijf van D. Reijne. Ik ben er één van een drieling. Op de foto onder zie je mij (in het midden) met mijn moeder en mijn zusje. Mijn broertje was bij het maken van de foto al naar een ander bedrijf. Ik ben tot 11 september bij mijn moeder en zusje gebleven. Toen ik al mijn inentingen gehad had, heeft mijn baas mij geschonken aan de KiBo. Ik loop daar op de lange weide samen met de 4 dwerggeitjes, die ook allemaal dit jaar geboren zijn. Deze geitjes heten, Jane, Janneke, Jannie en Jip. We hebben het leuk daar op de weide. 's Avonds gaan we altijd lekker naar binnen, want het wordt 's nachts al kouder. Maar als het mooi weer is, gaan we lekker naar buiten.

 
                                                                      Jittie, met moeder en zusje

16 septemberNa 11 jaar waren de kippenhokken wel toe aan een likje verf. Gelukkig kregen we een aanbod van Dhr. Smit van Moose Färg. De bekende eerlijke Zweedse verf. We kregen verschillende potten verf om onze kippenhokken te voorzien van mooie frisse Zweedse kleuren. We hebben even gewacht op een paar mooie dagen, zodat het hout na de vele regen even kon drogen. Hokken schoongemaakt en toen kon het schilderen beginnen. Met een aantal vrijwilligers veranderde de wat verweerde hokken in fleurige verblijven voor onze kippen.
                                 Na een dag stevig doorwerken, was dit het eindresultaat:
Moose Farg, hartelijk bedankt voor het beschikbaar stellen van de potten verf.Woensdag 1 augustus 2020


De KiBo is met ingang van 1 juli weer iedere dag een aantal uren open. De i.v.m. de coronacrisis gewijzigde openingstijden zijn nu:

Alle dagen van de week zijn we van 14:00 tot 16:00 uur.

Tijdens de openingstijden gelden ook corona-regels. Deze hangen op het hek. Ook hangen aan het hek emmers met labels, ontsmettingsvloeistof en papieren handdoekje.

Corona regels

Beste bezoeker van de kinderboerderij in Schagen. Op dit moment wordt de KiBo beperkt opengesteld in verband met het Corona virus. De openstelling is conform de richtlijnen die de overheid stelt en is goedgekeurd door de Gemeente Schagen.
Wij zijn open op maandag t/m zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Wij vragen u zich aan de regels te houden, omdat wij indien de maatregelen niet kunnen worden gehandhaafd wederom de poorten zullen moeten sluiten.
Volg daarom de instructies die u hier leest en die door de KiBo vrijwilliger aan u worden gegeven.

De maatregelen:
·         Ontsmet uw handen, ook van uw kinderen met de gel die hier staan.
·         Doe het met het papierendoekje wat hier staat en gooi het doekje daarna in de prullenbak.
·         Neem een gele label uit de bak en doe die om uw nek. Dit geldt voor alle bezoekers van jong tot oud.
·         Als er geen gele labels meer zijn, dan kunt u de KiBo niet binnen gaan en kunt u het beste op een later tijdstip nog eens proberen.
·         Op de KiBo worden niet meer dan 10 bezoekers toegelaten.
·         Volg de vastgestelde looproute. Blijf rechts lopen vanaf het begin tot het verlaten van de KiBo.
·         Hierdoor betreedt u de stal van de KiBo aan de achterkant en deze verlaat u via de voordeur deur.
·         Houdt 1,50 meter afstand tot bezoekers, die niet uw inwonende familieleden zijn.
·         Beperk uw bezoek tot maximaal 20 minuten.
·         Ontsmet de gele label bij het verlaten van de KiBo en hang deze dan weer aan de daarvoor bestemde haak. Neem hiervoor wederom een papierendoekje en gooi deze ook weer in de afvalbak.
·         Wij wensen u een fijn bezoek aan onze KiBo.
·         Bij vragen kunt u terecht bij de vrijwilliger (te herkennen aan het groene KiBo shirt)
·         Dank voor uw begrip!

 

  Zondag 8 februari 2020

Vandaag is de KiBo gesloten. We hebben de laatste dagen de weersverwachtingen voor vandaag goed in de gaten gehouden en uiteindelijk besloten om gezien de stormwaarschuwingen de KiBo te sluiten. De dieren voor zover ze buiten liepen, zoals de varkens een veilig onderkomen te bieden. Alles stormvast te bevestigen en dan maar hopen dat we niet teveel schade oplopen. Aangezien rondom de stal een aantal grote bomen staan met hier en daar zwakke takken is het bij de verwachte storm niet veilig voor bezoekers en vrijwilligers. We gaan ervan uit dat we maandagmiddag vanaf 2 uur weer gewoon open zijn.

 

 

Donderdag 6 februari 2020

Het laatste Skudde schaapje Hetty bracht vandaag geheel zelfstandig Jetty ter wereld. Hulp was niet nodig.
Misschien is het jullie opgevallen, maar alle geitjes en lammetjes die onlangs geboren zijn, hebben een naam die begint met een J. Op deze wijze kunnen we van alle herkauwers op de KiBo direct zien in welk jaar ze geboren zijn.
J = 2020           I = 2019      H = 2018

Dinsdag 4 februari 2020

 

De veestapel is weer gegroeid. Nu zorgde ons Skuddeschaap Happy voor de uitbreiding. Enige tijd later dan verwacht kondigde de geboorte zich aan. Helaas ging dat deze keer niet zonder hulp. Jan is een zwaar lam en lag ook nog verkeerd. Nadat het lam in de juiste positie lag, kon Jan met een beetje hulp geboren worden. Na een half uur was moeder weer in de benen en stond het lam al te drinken. Op onderstaande foto is goed te zien dat Jan een stevig lam is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 21 januari 2020

Vandaag weer een paar geitjes geboren, deze keer 1 bokje en een geitje. Gerda begon gisteravond al wat onrustig te worden en rond 4 uur vannacht was het zo ver. De geitjes kwamen zonder hulp te wereld. De stal van de KiBo was daarom in het kader van het Q-koortsprotocol vandaag gesloten. Inmiddels is de stal weer uitgemest, zijn de naveltjes ontsmet en is er een warmtelamp opgehangen. De KiBo is morgen weer open, tenzij er vannacht nog meer lammeren geboren worden. Bij de Skudde schaapjes verwachten we op korte termijn nog lammetjes. Het is dus raadzaam om de website of de Facebookpagina in de gaten te houden.
 Vrijdag 17 januari 2020

Vandaag zijn de eerste lammetjes van het jaar op de KiBo geboren. Gea heeft vanmorgen rond 12 uur 2 geitjes op de wereld gezet. I.v.m. de geboorte van de geitjes is de KiBo gesloten (Q-koortsprotocol). Morgen zal de stal van de KiBo weer toegankelijk zijn, tenzij en nog meer lammetjes geboren worden. We verwachten de komende tijd nog meer geitjes, want Gerda is ook drachtig. En onze 2 Skuddeschaapjes zijn drachtig. Volgens het q-koortsprotocol zijn geen bezoekers toegestaan tijdens en direct na de geboorte. Eerst moet de stal weer schoon. Houd dus de site of de Facebookpagina van de KiBo de komende tijd in de gaten.